Forside Aktiviteter Kaproning

Klubmesterskab

Vintersæsonen afsluttes med et klubmesterskab i ergometerroning. Der dystes på distancerne 500 m, 1000 m og 2000 m.

klubmesterskab

Venskabsmatch (VM)

I september hvert år afholdes VM (VenskabsMatch). Det er en over 50 år gammel tradition at de glade motionister fra Præstø, Viking, Stevns og Vordingborg Roklubber mødes og dyster.

Der bliver roet om kap på distancen 500m i de forskellige klasser, og der er selvfølgelig pokaler og medaljer til vinderne.

Det er en fantastisk hyggelig tradition, som bygger på mange års venskaber vores klubber imellem.

Maratonroning

Der er efterhånden tradition for at Præstø Roklub deltager i Karlebo Maraton med to til tre både. En ro maraton strækker sig over godt 78 km og varer mellem 6 og 10 timer afhængig af bådens besætning og ikke mindst ambitioner.
Faktisk startede Karlebo Maraton som en hyggetur - en meget lang hyggetur, men efterhånden kan man vel sige at der ”gik sport i den”, og man begyndte at ro om kap. Løbet kan i dag bryste sig af at være Europas ældste langdistancekaproning.

I Præstø roklub regi ligger vi måske nok ikke blandt de aller hurtigste både, men vi har da en indbyrdes dyst, og ikke mindre væsentligt den allerstørste supportgruppe.

Man ligger mærke til Præstø roerne ved Karlebo, vi repræsenterer motionsroning når det er bedst – Godt kammeratskab, godt humør og ægte roglæde J

DM i langdistancekaproning

2009 blev året hvor vi i Præstø roklub stiftede bekendtskab med DM. Der ros to distancer 10 km og 25 km dame-, herre- og mix klasser. Der roes i 5 afdelinger gennem sæsonen. Vi roede selv et par afdelinger og debuterede som løbsarrangør.
Det blev en kæmpe succes, og det var helt fantastisk at se hvordan alle klubbens roere på tværs af alder og ro-interesser bakkede op om arrangementet og velvilligt gav en hånd med.

I 2010 stillede vi med en båd i alle 5 afdelinger og vi blev valgt til at afholde finalen i 2011. Det bliver til dato det største arrangement klubben har afholdt.

Præstø roerne har fået blod på tanden, og der trænes ihærdigt blandt nogle af klubbens mest ivrige roere.